برگی از تاریخ (17 شوال)

وقوع غزوه «خندق» معروف به جنگ احزاب در مدینه (5ق)

جنگ خندق از غزوات بسیار حساس پیامبر اسلام(ص) که به جنگ احزاب نیز معروف است درسال پنجم هجرت در شهر مدینه به وقوع پیوست . آتش افروزان اصلی نبرد احزاب ، یهودیان مدینه بودند که با تحریک قبایل و طوایف قریش از جمله : بنی سلیم ،بنی اسد ،غطفان و ...، سپاه متحدی بین 10 هزار تا 24 هزار نفر (بنا به نقل های مختلف مورخان) جهت هجوم به مدینه الرسول مهبیا نمودند . این سپاه عظیم شهر مدینه را به مدت یک ماه در محاصره نگه داشتند .مسلمانان مدینه به دستور پیامبر(ص) با حفر خندق در دور شهر ، از مدینه دفاع کردند . با اینکه جو سازی منافقان در داخل مدینه به اوج رسیده بود و یهودیان هم پیمان با مسلمانان ،پیمان خود را نقض کردند ولی سپاه سه هزار نفری اسلام ،مقاومت سر سختانه ای از خود به نمایش گذاشت . سرانجام با کشته شدن " عمرو بن عبد ود "شجاع ترین و قوی ترین نیروی سپاه دشمن به دست امام علی(ع) ، مشرکان ، روحیه جنگی خود را از دست داده و پس از مدتی سرگردانی ، مفتضحانه شکست را پذیرا شده و به سوی مکه عقب نشینی نمودند.

وفات « سید ابراهیم کربلایی » عالم مسلمان (1263ق)

سید ابراهیم کربلایی در سال 1214ق در ایران به دنیا آمد. پس از تحصیل علوم مقدماتی بریا تکمیل دانش خود ، عازم شهر کربلا شد و تا پایان عمر در این شهر به تحصیل و تدریس پرداخت . از جمله آثار این عالم بزرگ مسلمان ، می توان به کتب دلایل الاحکام و نتایج الافکار اشاره نمود. سید ابراهیم کربلایی سرانجام در سال 1263در 49سلگی در شهر مقدس کربلا دارفانی را وداع گفت

رحلت عالم زاهد « ملا عباس تربتی » معروف به « حاج آخوند» (1362ق)

حاج آخوند ملا عباس تربتی از عالمان زاهد و روحانیان وارسته منطقه تربت حیدریه بود که علاوه بر ترویج دین و اقامه جماعت و وعظ و ارشاد مردم ، مانند یک کشاورز روستایی ، زراعت و کار می کرد و با دسترنج خویش امرار معاش می نمود . وی پدر دانشمند و واعظ معروف ، مرحوم «حسینعلی راشد» است . کتابی که مرحوم راشد در شرح پدر خود به نام « فضیلتهای فراموش شده » نوشته است ، مفید و خواندنی است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد