راز و نیاز با معبود

گفتم: چقدر احساس تنهایی می‌کنم …
گفتی:
فانی قریب
    
.:: من که نزدیکم (بقره/۱۸۶) ::.

گفتم: تو همیشه نزدیکی؛ من دورم… کاش می‌شد بهت نزدیک شم
گفتی:
و اذکر ربک فی نفسک تضرعا و خیفة و دون الجهر من القول بالغدو و الأصال
    
.:: هر صبح و عصر، پروردگارت رو پیش خودت، با خوف و تضرع، و با صدای آهسته یاد کن (اعراف/۲۰۵) ::.

گفتم: این هم توفیق می‌خواهد!
گفتی:
ألا تحبون ان یغفرالله لکم
    
.:: دوست ندارید خدا ببخشدتون؟! (نور/۲۲) ::.

گفتم: معلومه که دوست دارم منو ببخشی …
گفتی:
و استغفروا ربکم ثم توبوا الیه
    
.:: پس از خدا بخواید ببخشدتون و بعد توبه کنید (هود/۹۰) ::.

گفتم: با این همه گناه… آخه چیکار می‌تونم بکنم؟     
گفتی:
الم یعلموا ان الله هو یقبل التوبة عن عباده
    
.:: مگه نمی‌دونید خداست که توبه رو از بنده‌هاش قبول می‌کنه؟! (توبه/۱۰۴) ::.

گفتم: دیگه روی توبه ندارم ...
گفتی:
الله العزیز العلیم غافر الذنب و قابل التوب
    
.:: (ولی) خدا عزیزه و دانا، او آمرزنده‌ی گناه هست و پذیرنده‌ی توبه (غافر/۲-۳ ) ::.

گفتم: با این همه گناه، برای کدوم گناهم توبه کنم؟ 
گفتی:
ان الله یغفر الذنوب جمیعا
    
.:: خدا همه‌ی گناه‌ها رو می‌بخشه (زمر/۵۳) ::.

گفتم: یعنی بازم بیام؟ بازم منو می‌بخشی؟
گفتی:
و من یغفر الذنوب الا الله
    
.:: به جز خدا کیه که گناهان رو ببخشه؟ (آل عمران/۱۳۵) ::.

گفتم: نمی‌دونم چرا همیشه در مقابل این کلامت کم میارم! آتیشم می‌زنه؛ ذوبم می‌کنه؛ عاشق می‌شم! …  توبه می‌کنم
گفتی:
ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین
    
.:: خدا هم توبه‌کننده‌ها و هم اونایی که پاک هستند رو دوست داره (بقره/۲۲۲) ::.

ناخواسته گفتم: الهی و ربی من لی غیرک     
گفتی:
الیس الله بکاف عبده
    
.:: خدا برای بنده‌اش کافی نیست؟ (زمر/۳۶) ::.

گفتم: در برابر این همه مهربونیت چیکار می‌تونم بکنم؟
گفتی:
یا ایها الذین آمنوا اذکروا الله ذکرا کثیرا و سبحوه بکرة و اصیلا هو الذی یصلی علیکم و ملائکته لیخرجکم من الظلمت الی النور و کان بالمؤمنین رحیما
.:: ای مؤمنین! خدا رو زیاد یاد کنید و صبح و شب تسبیحش کنید. او کسی هست که خودش و فرشته‌هاش بر شما درود و رحمت می‌فرستن تا شما رو از تاریکی‌ها به سوی روشنایی بیرون بیارن . خدا نسبت به مؤمنین مهربونه (احزاب/۴۱-۴۳) 

جهان بینی در اسلام مقدمه خدابینی با تکیه بر آیات کتاب آفاق

اگر در رابطه با آیات کتاب آفاق دقت کنیم، می‌بینیم وجود مبارک پروردگار مهربان هستی‌شناسی را مقدمه خداشناسی قرار داده است؛ یعنی جهان‌بینی در اسلام مقدمة خدابینی است. در حقیقت این جهان‌بینی را می‌خواهد چشم دل قرار بدهد که با آن چشم انسان زیبای مطلق را و جمال ازلی و ابدی را تماشا بکند البته در این هستی شناسی قرآن مجید انسان را غرق در صفت‌شناسی خدا هم می‌کند. یعنی انسان یک آیه از آیات آفاق یا یک آیه از آیات انفس را تحلیل علمی و طبیعی می‌کند که اگر یادتان باشد قرآن آیات آفاق و انفس را کلی می‌گوید و خیلی جالب بود که در یکی از آیات مربوط به عالم هستی در پایان آیه فرمود: (ُفَسْئَلْ بِهِ خَبیراً)  در مورد این موضوعات از اهل خبره بپرسید، یعنی آن کسانی که سالیان طولانی مطالعه در آیات آفاق داشتند، پشت دوربین‌های نجومی نشستند، کاری هم به دینشان ندارد «انظر الی ما قال» این گفتارهای علمی‌شان را ببین و لاتنظر من قال« قَالَ النَّبِیُّ ص خُذُوا الْعِلْمَ مِنْ أَفْوَاهِ الرِّجَالِ»  این از امتیازات دین ماست، که امت محصور در خودشان و در علم خودشان نمی‌کنند.
وقتی دقت در این آیات می‌شود انصافاً انسان ترکیب یک شیئ را، حجم یک شیء را، وزن یک شیء را، حرکت یک شیء را، آثار یک شیء را به دست می‌آورد می‌بیند این شیء افق طلوع علم حق، فعل حق، ارادة حق، حکمت و رحمت و لطف حق است. چون هر شیء را انسان در تمام جوانبش منظم و سر جای خودش می‌بیند و در ارتباط با دیگر اجزاء هستی هم رابطة محیّر العقول می‌بیند و کلاً جهان را که انسان نگاه می‌کند به شکل یک انسان کامل جامع می‌بیند.
جهان چون چشم و خط و خال و ابروست  که هـر چیزی به جـای خویش نیکـوست
چرا نیکوست؟ چون بر اساس علم، حکمت، رحمت و عدل است. دیگر این برای اهل دانش ثابت شده است که آمدند و گفتند. « قال النبی ص بالعدل قامت السماوات و الأرض»  قوام آسمان‌ها و زمین به عدالت است؛ یعنی هر چیزی سر جای خودش است با وزن معین، حجم معین، حرکت معین و با آثار معین که هر گوشه این جهان را بخواهد فسادی در آن ایجاد کنند یا در آن تغییر ایجاد کنند یا در دایره افراط و تفریطش بیندازند به هم می‌خورد. فرض بکنید این فاصله صد و پنجاه میلیون کیلومتری خورشید را با زمین که یک فاصلة عادلانه، عالمانه و به دور از افراط و تفریط است که نشانگر علم و حکمت و عدل کنندة کار است. اگر این صد و پنجاه میلیون کیلومتر را دو هزار کیلومتر بتوانند دورترش کنند، یعنی زمین را دو هزار کیلومتر دورتر کنند یا دو هزار کیلومتر نزدیک‌تر کنند. اگر دو هزار کیلومتر دورتر کنند به این حد تمام موجودات و دریاها یخ می‌شود، مثل یخ‌های قطبی اگر آن را نزدیک‌تر کنند تمام موجودات می‌سوزند و تمام دریاها هم به جوش می‌آیند و همة آب‌ها بخار می‌شود.
پس در این هستی‌شناسی خداشناسی قرار دارد و در این هستی‌شناسی دلالت بر صفات پروردگار مهربان عالم است؛ یعنی‌ قرآن وقتی آیات آفاق و آیات انفس را بیان می‌کند و معرفت هستی‌شناسی به انسان می‌دهد. در این امواج معرفت‌شناسی هستی معرفت‌شناسی صفات خدا هم هست آن وقت به قول پیغمبر (ص) انسان دو تا چشم در سر دارد و دو تا چشم در قلب دارد. در این هستی‌شناسی که راهنمایی به صفات‌شناسی هم می‌کند؛ آن چشم دل مثل بچة نوازدی که کم کم چشمش باز می‌شود و با چشمش با عالم با قیافه مادر با قیافه پدر رابطه می‌گیرد این چشم قلب هم کاری دیگر ندارد غیر از تماشای پروردگار.

منبع :پایگاه عرفان

تهیه و تنظیم : مینا طراویان

برگزاری نشست مسلمانان کشورهای غیراسلامی در آرژانتین

مسایل آموزشی مسلمانان کشورهای غیراسلامی با برگزاری نشستی در «بوینس آیرس»، پایتخت آرژانتین، بررسی می‌شود.
به گزارش خبرگزای قرآنی ایران(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «Isesco»، این نشست به همت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی اسلامی (آیسسکو) با همکاری «سازمان انتشارات گرانادا»ی پاریس و مرکز فرهنگی اسلامی «ملک فهد» 12 تا 15 اسفندماه در بوینس آیرس برگزار می‌‌شود.
در این نشست آموزشی همچنین مسئله آموزش زبان عربی به عنوان یک زبان خارجی در آرژانتین با حضور مدرسان و استادان زبان عربی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پروژه آموزش اسلامی در غرب: مبانی و چشم‌اندازهای آینده، ویژگی‌ها و اصول زیربنایی آموزشی برای کتب آموزش زبان عربی، سرمایه‌‌گذاری برای روش‌های آموزشی مدرن و آموزش از راه ‌دور زبان عربی، آموزش ارزش‌های گفت‌وگو و فرهنگ تنوع و پرورش مدرسان آموزش عربی در مؤسسات رسمی و غیررسمی آرژانتین از دیگر موضوعاتی است که در جریان این نشست از سوی کارشناسان و مقامات حوزه آموزش مؤسسات آموزشی اسلامی سراسر آرژانتین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
«عادل بوراوی»، کارشناس برنامه‌ریزی بخش آموزش سازمان آیسسکو، مسئولیت نظارت بر این نشست را بر عهده خواهد داشت.

 

برگزاری همایش «پیامبر(ص)؛ الگویی برای شرق و غرب» در کمبریج

همایش «حضرت محمد(ص)؛ الگویی برای شرق و غرب»، 6 فروردین ماه سال 90 به همت مرکز سمینارهای علوم اسلامی کمبریج (CISS) در شهر کمبریج انگلستان برگزار می‌شود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «MEOC»، این همایش با هدف بررسی سیره پیامبر اکرم(ص) و معرفی ابعاد مختلف زندگی و شخصیت حضرت محمد(ص) به عنوان الگویی در همه اعصار و مکان‌ها به‌ویژه در جهان مدرن، برگزار می‌شود.
حضرت محمد(ص): پیام‌آور الهی، حضرت محمد(ص): آموزگار بشریت، حضرت محمد(ص) به عنوان یک رهبر، حضرت محمد(ص) به عنوان یک همسر و پدر، حضرت محمد(ص) به عنوان یک دوست و همراه، حضرت محمد(ص) به عنوان یک آزادی‌بخش و حضرت محمد(ص) به عنوان یک فعال اجتماعی، عناوین موضوعاتی است که در این سمینار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.  این سمینار از ساعت 10 صبح تا 18 به وقت محلی برگزار خواهد شد.

 

رفتار با پدر و مادر - ۷ آیه

۱- سوره: ۴۶ , آیه: ۱۵

و انسان را [نسبت] به پدر و مادرش به احسان سفارش کردیم مادرش با تحمل رنج به او باردار شد و با تحمل رنج او را به دنیا آورد و باربرداشتن و از شیرگرفتن او سى ماه است تا آنگاه که به رشد کامل خود برسد و به چهل سال برسد مى‏گوید پروردگارا بر دلم بیفکن تا نعمتى را که به من و به پدر و مادرم ارزانى داشته‏اى سپاس گویم و کار شایسته‏اى انجام دهم که آن را خوش دارى و فرزندانم را برایم شایسته گردان در حقیقت من به درگاه تو توبه آوردم و من از فرمان‏پذیرانم

۲- سوره: ۳۱ , آیه: ۱۴

و انسان را در باره پدر و مادرش سفارش کردیم مادرش به او باردار شد سستى بر روى سستى و از شیر باز گرفتنش در دو سال است [آرى به او سفارش کردیم] که شکرگزار من و پدر و مادرت باش که بازگشت [همه] به سوى من است

۳- سوره: ۲۹ , آیه: ۸

و به انسان سفارش کردیم که به پدر و مادر خود نیکى کند و[لى] اگر آنها با تو درکوشند تا چیزى را که بدان علم ندارى با من شریک گردانى از ایشان اطاعت مکن سرانجامتان به سوى من است و شما را از [حقیقت] آنچه انجام مى‏دادید باخبر خواهم کرد

۴- سوره: ۴ , آیه: ۳۶

و خدا را بپرستید و چیزى را با او شریک مگردانید و به پدر و مادر احسان کنید و در باره خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه خویش و همسایه بیگانه و همنشین و در راه‏مانده و بردگان خود [نیکى کنید] که خدا کسى را که متکبر و فخرفروش است دوست نمى‏دارد

۵- سوره: ۱۷ , آیه: ۲۳

و پروردگار تو مقرر کرد که جز او را مپرستید و به پدر و مادر [خود] احسان کنید اگر یکى از آن دو یا هر دو در کنار تو به سالخوردگى رسیدند به آنها [حتى] اوف مگو و به آنان پرخاش مکن و با آنها سخنى شایسته بگوى

۶- سوره: ۲ , آیه: ۸۳

و چون از فرزندان اسرائیل پیمان محکم گرفتیم که جز خدا را نپرستید و به پدر و مادر و خویشان و یتیمان و مستمندان احسان کنید و با مردم [به زبان] خوش سخن بگویید و نماز را به پا دارید و زکات را بدهید آنگاه جز اندکى از شما [همگى] به حالت اعراض روى برتافتید

۷- سوره: ۶ , آیه: ۱۵۱

بگو بیایید تا آنچه را پروردگارتان بر شما حرام کرده براى شما بخوانم چیزى را با او شریک قرار مدهید و به پدر و مادر احسان کنید و فرزندان خود را از بیم تنگدستى مکشید ما شما و آنان را روزى مى‏رسانیم و به کارهاى زشت چه علنى آن و چه پوشیده[اش] نزدیک مشوید و ن فسى را که خدا حرام گردانیده جز بحق مکشید اینهاست که [خدا] شما را به [انجام دادن] آن سفارش کرده است باشد که بیندیشد.