شهر کربلا عجایب ، اعجاز و ناشناخته های زیادی دارد. ناشناخته ها و تفاوتهایی در خصوص مردم ، فرهنگ ، مقاومت ، عشق ، دلدادگی ، حب آل بیت(ع) و حتی آب و هوای شهر کربلا را از همه جای این شهر می توان سراغ گرفت. هر چه به حرمین شریفین نزدیک تر می شوی ، انگار همه چیز رنگ خدایی به خود می گیرد. ...
گویی دستهایی نامرئی در کار است تا همه دلهای عاشق اهل بیت(ع) را این چنین عاشق نگهدارد ، به این سرزمین بکشاند و آنها را متحیرتر از گذشته در جستجوی حقیقت و نیز حکمت خداوندی متحیر بگذارد.
از هر نقطه که گلدسته ها و گنبد حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و ابوالفضل العباس(س) رویت شود ، ارادتمندانی را می بینی که دست بر سینه گذاشته ، چندین بار خم شده و زیر لب سلام می دهند و می گویند: السلام علیک یا اباعبدالله(ع) ، السلام علیک یا ابوالفضل العباس(س).
گرد و غبار نیز به عنوان پدیده از پدیده های الهی برای اهالی کربلا و کلیه کویرنشینان خاورمیانه ناآشنا نیست و روزی نیست که روند زندگی عادی آنها را به هم نریزد چرا که گرد و غبار همیشه اسباب زحمت انسانها بوده است.
ولی در شهر کربلا گرد و غباری هست که شیعیان همه مسیر زندگی عادی خود را بر هم می ریزند تا ذره ای از آن را به دست آورند و بر همین اساس است که همه عاشقان و دلدادگان برای دریافت مثقالی از آن در صفهای طولانی می ایستند و دلهایشان برای ذره ای از آن پرپر می زند.
این غبار ، غبار فرشهای صحن مبارک امام حسین(ع) است که دوستداران اهل بیت(ع) و عاشقان حسینی همچون توتیا و کیمیایی بر چشم و روی خود می سایند تا شاید خلاص شوند از همه ناخالصی ها و دلی روشن بیابند.
این غبار ، غبار پای زائران اباعبدالله الحسین(ع) است که از نقاط دور و نزدیک جهان اسلام از شمال آفریقا گرفته تا شبه قاره هند ، از کوههای قفقاز تا آسیای میانه ، از فلات آناتولی تا سرزمین یمن برای زیارت مولای خود به کربلا آمده اند.
دریافت کنندگان این غبار برای دریافت ذره ای از آن افتخار می کنند ، آن را گرانبهاترین سوغاتی سفر زیارتی خود می دانند و پس از زیارت و دریافت بسته ای از آن ، سر و صورت خود را با آب مخلوط به این غبار می شویند.
زائران کربلا برای دست یافتن به مقصود خود با هدف شفا یافتن ، طلب حاجت ، درخواست مغفرت و عرض ارادت به خاندان اهل بیت(ع) حتی به بی مقدار ترین پدیده حرم نیز متوسل می شوند که دریافت ان غبار گواه محکمی بر این مساله و تداوم و اصرار بر دریافت آن ، نشانگر اثر اعجازانگیز این غبار است.
در سمت چپ ورودی باب السدره حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) همه روزه از ساعت 14 تا 17 بسته هایی از این غبار شفابخش گرانقدر و موثر توزیع می شود.
وقتی وارد این محل می شوی ، با صفهایی طولانی رو به رو می شوی که در دو طرف حجره محل توزیع غبار از ساعتها قبل انتظار دریافت بسته ای از آن را می کشند.
سیداحمد نصرالله مسوول توزیع روزانه این غبار در گفتگو با خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج ، غبار توزیعی در این محل را غبار معروف حرم و مختص غبار فرشهای حرم مطهر عنوان کرد و گفت: فرشهای حرم پس از مدتی که گرد و غبار گرفت ، برای شستشو به محل و اتاقهای ویژه ای منتقل می شود که قبل از شستشو به صورت شدید تکانده می شود تا گرد و غبار آنها بریزد.
وی افزود: سپس غبار برخاسته را پس از فرونشستن جمع آوری و بسته بندی کرده و در این حرم توزیع می کنیم.
وی با اشاره به توزیع روزانه چهار هزار بسته از این غبار جمع آوری شده در بین زائران کربلا اظهار داشت: این غبار خوردنی نیست و زائران با آن فقط دست و صورت خود را با نیتهای مختلف می شویند و مراجعه مستمر برای دریافت آن نشان می دهد که غباری شفابخش و موثر است.
وی بیان کرد: برای هر مراجعه کننده یک ، دو و حداکثر سه بسته از این غبارها اهدا می شود.